Handleiding Beheerder

1. Een nieuwe training aanmaken en aanpassen

 • 1. Nieuwe training maken

 • 2. informatie training aanpassen

 • 3. modules aanpassen

1. Een nieuwe training maken

 1. Als je bent ingelogd, klik je boven in de blauwe balk, op ElektroNed Academy. Je komt dan aan de achterkant van de website terecht.
 2. Ga in het linker menu naar Learndash LMS en klik daarna op Trainingen  (of klik deze link)
 3. Je ziet nu de lijst met trainingen. Als je met je muis over de titel van de training Training template (klik op clone course om een nieuwe training te maken) gaat, dan zie je onder de titel een aantal links. Klik op clone course. Er verschijnt dan een pop-up die de voortgang van het kopiëren aangeeft.
 4. Als het kopiëren klaar is, verschijnt er in de pop-up een groen vak met 2 links. Klik op Click here to edit the cloned Course. Je komt dan in de trainingspagina.
 5. Verander de titel van de training door de tekst Training template (klik op clone course om een nieuwe training te maken) Copy te verwijderen en daarna de titel van de training die je wilt maken in te vullen.
 6. Onder de titel zie je permalink staan. Klik op de knop Bewerken rechts naast de link.
 7. Verwijder de tekst en vul de titel van de training in, waarbij je de spaties vervangt door een - teken. Bijvoorbeeld: als de titel van de training is "Commerciële Vaardigheden", vul dan in het veld "commerciele-vaardigheden" in.
 8. Klik op de knop OK rechts naast het veld.
 9. Rechts op de pagina zie je een aantal blokken staan. Klik bij het blok Training Categorieën de categorie aan waar de training bij hoort (Verkoop, Lean of Leiderschap).
 10. Scroll op de pagina helemaal naar beneden. Rechts zie je dan Uitgelichte afbeelding en daaronder Cover Foto staan. Zie je dat niet? Scroll dan helemaal naar boven en kliks rechtsboven op Scherminstellingen. Er vouwt zich dan een menu open. Vink alle vakjes aan. Klik weer op Scherminstellingen. Klik daarna onderaan de pagina bij Uitgelichte afbeelding op de foto. Je kunt dan een nieuwe foto selecteren of uploaden. 
  Doe hetzelfde met de Cover Foto (je kunt dezelfde foto nemen).
  Let op! Om de site niet te zwaar te maken, willen we de foto's zo licht mogelijk maken. Je kunt dat doen door de foto die je wilt gebruiken eerst up te loaden op Image Smaller. Deze maakt automatisch de foto minder zwaar, zonder kwaliteitsverlies. 
 11. Klik nogmaals op Uitgelichte afbeelding. Upload nu de brochure. Klik vervolgens (als de brochure is geüpload, rechts op de knop URL kopiëren. Klik vervolgens op het kruisje rechtsboven (X). Je komt dan terug op de trainingspagina.
 12. Sla de training op door rechts op de blauwe knop Publiceren te klikken. (Je kunt ook een concept opslaan. Wil je dat, klik dan niet op de knop Publiceren, maar rechts op de grijze knop Concept opslaan)
 13. Gefeliciteerd! je hebt nu een nieuwe training aangemaakt. Blijf op deze pagina als je de informatie van de nieuwe training wilt aanpassen.